Politica de confidentialitate.

Nota de informare privind protectia datelor personale

Urmatoarele reguli stabilesc politica de confidentialitate si securitate a datelor procesate de http://demo.famshop.ro, in special a datelor cu caracter personal conform Regulamentului European 679/2016 (GDPR). Aceasta politica explica in ce mod utilizam noi, http://demo.famshop.ro, in calitate de operator, orice tip de informatie personala pe care ne-o puteti oferi pe parcursul utilizarii site-ului sau plasarii unei comenzi online.

Informatii personale inseamna orice tip de informatie care va identifica pe dumneavoastra in nume personal (de exemplu numele dumneavoastra, adresa sau e-mailul).

Informatiile oferite in momentul in care va inregistrati sunt folosite pentru a va permite sa aveti acces la anumite parti ale site-ului http://demo.famshop.ro cum ar fi reutilizarea adreselor deja salvate, posibilitatea de a vedea istoricul comenzilor anterioare, posibilitatea de a primi cupoane promotionale in functie de comenziile deja efectuate si desigur la eliberarea documentelor fiscale sau de transport in urma vanzarii de produse sau servicii.

Ce date prelucram?

SC YYY YYY SRL, compania care detine site-ul http://demo.famshop.ro, este singura detinatoare a informatiilor colectate pe acest site si singura care opereaza aceste date.

Nu vom vinde, inchiria sau distribui informatiile nimanui. Colectam informatiile de la clienti pentru a putea onora comenziile si pentru a servi cat mai bine clientii nostri cu informatii complete referitoare la starea comenziilor sau a livrarii. De asemenea informatiile colectate servesc la intocmirea documentelor legale si obligatorii in raport cu institutiile statului. Informatiile minim obligatorii colectate includ: numele si prenumele, adresa de livrare, adresa de facturare, numerele de telefon si adresa de e-mail. Informatiile referitoare la cardurile bancare nu vor fi colectate sau salvate de catre site-ul nostru.

Datele mentionate mai sus sunt transmise in scopul informarii dumneavoastra si a procesarii comenzilor companiilor de curierat, procesatorilor de plati, companiei de email marketing si companiilor de marketing afiliat, cu totii in calitate de procesatori, cu toate acestea avand contracte semnate si active prin care asiguram confidentialitatea si siguranta datelor dumneavoastra.

Colectam de asemenea informatii demografice si informatii cu privire la produsele de interes si istoricul dumneavoastra de navigare prin intermediul cookie-urilor precum google analytics sau altor instrumente similare cu scopul de a optimiza si imbunatati experianta clientilor nostri.

De asemenea vom avea nevoie de informatiile referitoare la cont (adresa e-mail si parola), pentru ca dumneavoastra sa va puteti accesa ulterior contul creat.

Cum colectam datele dumnevoastra personale?

Datele dumneavoastra personale sunt solicitate in procesul de plasare a comenzilor pe site-ul nostru, dar nu inainte de a obtine de la dumneavoastra consimtamantul liber exprimat de colectare si procesare a acestor date. Astfel inainte de a finaliza o comanda va vom solicita in mod explicit acordul de a procesa aceste date si va vom oferi link-ul cu informatiile suplimentare care va vor ajuta sa intelegeti scopul, durata si drepturile ce va revin in calitate de client http://demo.famshop.ro

Oferim de asemenea clientilor nostri posibilitatea de abonare/dezabonare la newsletterele noastre direct din pagina noastra sau prin solicitare scrisa la adresa de email demoshop@famshop.ro Pentru aceasta singurele informatii pe care vi le solicitam sunt numele si adresa de email.

Cui comunicam datele dumnevoastra personale?

Datele dumneavoastra personale sunt comunicate in primul rand institutiilor statului odata cu eliberarea facturilor fiscale ce insotesc produsele vandute. De asemenea numele si adresa de email sunt folosite in comunicarea cu dumneavoastra in scop de informare si de marketing companiei de email marketing. Numele, adresa si telefonul dumneavosatra sunt transmise companiilor de curierat pentru livrarea produselor. In scopul informarii cat mai precise si in functie de interesul pe care il manifestati pe site-ul nostru informatii despre istoricul dumneavoastra de navigare sunt transmise catre companiile de marketing si marketing afiliat, iar in acest scop sunt plasate fisiere cookie personale.

Cat timp pastram datele dumnevoastra personale?

Datele dumneavoastra personale sunt pastrate pe o perioada maxima de timp pe care o impune legea sau de care avem nevoie pe durata colaborarii noastre. Astfel datele personale solicitate la plasarea comenzilor si intocmirea facturilor vor fi pastrate timp de 5 ani, asa cum prevede legea la acest moment. Adresele de email si conturile personale vor fi pastrate atata t timp cat nu se solicita stergerea acestora, insa exista proceduri interne care prevad stergerea adreselor de email pentru conturile inactive si sistarea trimiterilor de newslettere catre acestea in caz de inactivitate. De asemenea datele colectate de cookie-uri pentru profilarea clientilor au termene de pastrare maxime stabilite contractual cu fiecare procesator in parte si vor fi sterse de indata ce acestea nu se mai folosesc.

Cum protejam datele dumneavoastra?

Cand va revizuiti informatia personala, noi va oferim spre utilizare un server cu grad inalt de siguranta. Software-ul acestui server cripteaza informatia pe care o introduceti dumneavoastra, inainte de a ne fi transmisa noua. In plus, avem proceduri de securitate care acopera stocarea si divulgarea informatiilor dumneavoastra, pentru a preveni accesul neautorizat si pentru a actiona in concordanta cu legislatia din Romania referitoare la protejarea datelor. Acest lucru inseamna ca, uneori, este posibil sa va cerem sa faceti dovada identitatii dumneavoastra inainte de a va dezvalui anumite informatii personale.

Pentru a va asigura ca adresa de e-mail si parola raman confidentiale, va recomandam sa nu le impartasiti nimanui. Daca alegeti sa primiti newsletter-ul nostru care va include promotii, stiri de ultima ora referitoare la site etc, informatiile dumneavoastra de contact vor fi folosite.

DREPTURILE DVS. IN CALITATE DE PERSOANA VIZATA CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL FURNIZATE:

DREPTURILE PERSOANEI VIZATE SI CUM POT FI EXERCITATE

Potrivit Regulamentului GDPR, in calitate de persoana vizata beneficiati de un cumul de drepturi, respectiv:

a. Dreptul la informare si acces la date cu caracter personal: dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective.

b. Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului si de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din sectiunea de editare a datelor contului.

c. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

d. Dreptul la restrictionarea prelucrarii: dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in anumite cazuri.

e. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un al operator.

f. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, in conditiile Regulamentului GDPR.

g. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

h. Dreptul sa va adresati printr-o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

Cum va puteti exercita aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va rugam sa va adresati prin cerere scrisa, datata si semnata la adresa e-mail: demoshop@famshop.ro

In cat timp raspundem solicitarilor transmise de dumneavoastra?

In termen de cel mult o luna calculat de la primirea cererii dumneavoastra vi se vor furniza informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivele pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la date cu caracter personal vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

De asemenea, conform Regulamentului GDPR, termenul de raspuns mentionat mai sus poate fi prelungit cu cel mult doua luni in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de complexitatea si numarul cererilor, urmand sa va informam cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

Cookie-uri

Un cookie este o informatie stocata pe computerul dumneavoastra de catre browser-ul dumneavoastra de internet. La reaccesarea acestui site, server-ul nostru va recunoaste acest cookie, oferindu-ne informatii despre ultima dumneavoastra vizita. Cele mai multe browsere accepta aceste cookie-uri in mod automat, insa de obicei puteti modifica setarile browser-ului dumneavoastra pentru a evita ca aceasta acceptare sa se produca in mod automat. Daca alegeti sa nu folositi cookie-uri, este posibil sa nu puteti folositi toate caracteristicilor si functionalitatile site-ului nostru. Cookie-urile folosite apartin urmatoarelor companii: Remarketing.biz, Doubleclick, Facebook, Google, Zoopim.

Cum pot sa imi anulez subscrierea sau sa modific informatiile mele personale?

In orice moment puteti modifica sau sterge din baza noastra de date informatiile pe care ni le-ati oferit prin intermediul site-ului http://demo.famshop.ro. Daca nu doriti sa mai primiti anumite informatii, sau daca doriti sa modificati datele dumneavoastra personale aflate in posesia noastra, va rugam sa trimiteti un e-mail pe adresa: demoshop@famshop.ro

Este posibil sa folositi si pagina de actualizare a contului dumneavoastra personal, care va permite sa va reactualizati informatia personala in orice moment si/sau sa ne cereti sa stergem informatia dumneavoastra din baza noastra de date. Acest lucru ne permite sa pastram date corecte si actualizate referitoare la dumneavoastra.

Modificari in politica noastra de confidentialitate

Va vom informa daca apar schimbari in politica noastra de confidentialitate care pot afecta modul in care utilizam informatia furnizata de dumneavoastra. Cu toate acestea, noi ii incurajam pe utilizatori sa fie responsabili in ceea ce priveste confidentialitatea datelor personale si sa verifice din cand in cand regulile stipulate de aceasta politica, pentru a-si reactualiza preferintele.

DEFINITII:

Va vom informa daca apar schimbari in politica noastra de confidentialitate care pot afecta modul in care utilizam informatia furnizata de dumneavoastra. Cu toate acestea, noi ii incurajam pe utilizatori sa fie responsabili in ceea ce priveste confidentialitatea datelor personale si sa verifice din cand in cand regulile stipulate de aceasta politica, pentru a-si reactualiza preferintele.

Operator = Operatorul responsabil pentru prelucrarea datelor in sensul Regulamentului GDPR este SC YYY YYY SRL, firma cu capital privat, inmatriculata la Registrul Comertului cu Nr. J12/123/1234, cod fiscal RO 123456 si sediul social in Str. Florilor nr. 1, Bucuresti denumit in continuare „Operatorul” sau „http://demo.famshop.ro”.

Date contact responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care pot fi transmise solicitari de informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal: SC YYY YYY SRL, firma cu capital privat, inmatriculata la Registrul Comertului cu Nr. J12/123/1234, cod fiscal RO 123456 si sediul social in Str. Florilor nr. 1, Bucuresti sau la adresa de e-mail: demoshop@famshop.ro

Cookies = Un „cookie” este un fisier de mici dimensiuni, format de regula din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui calculator sau a altui tip de dispozitiv folosit pentru navigarea pe internet (smartphone, tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

Persoana vizata in sensul Regulamentului GDPR = persoana fizica identificata sau identificabila (care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale). Persoana vizata poate fi solicitantul unui serviciu oferit de catre Operator, precum si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal sunt transmise catre Operator (cu titlu exemplificativ un client sau potential client, un candidat pentru un anumit post disponibil, un utilizator al site-ului Operatorului etc.).

Categorii de date prelucrate = Datele cu caracter personal (prenumele, numele, data nasterii, adresa, nr. de telefon si adresa de e-mail etc.) sunt prelucrate de catre noi doar in situatia in care introduceti aceste date intr-o rubrica de pe site sau ni le transmiteti prin e-mail.

Prelucrarea datelor personale: inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Feedback si reclamatii

Suntem bucurosi sa primim intrebarile si recomandarile dumneavoastra referitoare la aspectele de confidentialitate, functionalitate sau design ale site-ului nostru. In cazul in care aveti asemenea comentarii sau in cazul in care doriti sa formulati o reclamatie referitoare la modul in care utilizam datele dumneavoastra personale, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa: demoshop@famshop.ro